Single Sign-On virker… (in Danish)

May 23, 2007

Jeg ville egentligt selv have skrevet lidt om det “Proof-of-Concept” projekt jeg har arbejdet med her i starten af 2007, men Lars Roark fra Rødovre Kommune har allerede beskrevet det ganske glimrende på Version2: “Single sign on virker! Nu skal det bare rulles ud…”:http://www.version2.dk/artikel/2507

bq. I regi af borgerportalprojektet, har man derfor gennemført en “realistisk” afprøvning af SSO. Det vil sige at ITST har skåret ind til benet – og præcist formuleret hvilke dele af det store SAML 2.0 kompleks man vil anvende, og hvordan. ITST har også – til testen – stillet en service til rådighed på Internettet, en Identity Provider (IdP).

Det virker, men er ikke produktionsmodent. Store leverandører har “verdensklasse enterprise løsninger” – men har brug for “verdensklasse teknikerhjælp” til at sætte det op.

Som en del af projektet har vi testet integrationen mellem “borger.dk”:http://borger.dk (som Service Provider) og IT- og Telestyrelsens Identity Provider, og mine erfaringer er nogenlunde de samme som Lars’. Softwaren fremstår ikke helt produktionsmoden, men kan overtales til at virke – hvis man ellers kan komme igennem til de rette folk hos sin leverandør.

Nu ved jeg så en masse om “Federated Identity”:http://en.wikipedia.org/wiki/Federated_identity, “SAML”:http://en.wikipedia.org/wiki/SAML og især “Oracle Identify Federation”:http://www.oracle.com/technology/products/id_mgmt/coreid_fed/index.html – spørgsmålet er så hvornår jeg får brug for det igen, men spændende har det været og jeg håber at vi snart ser den rigtige IdP fra ITST.